scheduled sending

Forum to discuss Installation and Configuration Issues

scheduled sending

Postby mmm » Sat Aug 01, 2015 8:51 am

cron: works, all 6 tasks are getting done
scheduled sending: works, campaigns go out

yet: "Scheduled Sending Has Not Run Yet"

How is that possible? How can this be fixed?
mmm
 
Posts: 131
Joined: Sat Apr 11, 2015 4:36 pm

Re: scheduled sending

Postby MaBoRaK » Mon Aug 31, 2015 3:22 pm

I found this type of errors when the Timezone of: PHP and Interspire are totally different.

So, the scenario is:

php cron is executed: ( for example: 3:00 AM )

but Interspire timezone is 5:00 AM , then Interspire will always think, the cron was not executed.


I found this problem in servers where they have custom php.ini, so there is a php.ini for ClI and another for HTTPD/APACHE also they have a custom php.ini working with .htaccess
CEO in Maborak Technologies and Interspire Addons Developer
MaBoRaK
Site Admin
 
Posts: 120
Joined: Thu Jul 18, 2013 10:41 am

Re: scheduled sending

Postby mmm » Tue Sep 01, 2015 7:28 pm

Thanks, great tip.

Checked cpanel & Interspire Email Marketer time(zones), both the same.

Using wget for cron as even with the right php command there are errors.
Also using ntPHPselector.

Any ideas where the error could hide?
mmm
 
Posts: 131
Joined: Sat Apr 11, 2015 4:36 pm

Re: scheduled sending

Postby MaBoRaK » Wed Sep 02, 2015 3:14 am

loading.......

There is a way to test:

create the file: a.php with the content

Code: Select all
<?php
echo date('l jS \of F Y h:i:s A');


upload to: /to/your/Interspire Email Marketer/admin/a.php

first: Execute in url: http://youriem.com/admin/a.php

Execute the file from SSH: /usr/local/bin/php /path/to/your/Interspire Email Marketer/admin/a.php

If everything is correct both executions will display the same date.


connection closed.
CEO in Maborak Technologies and Interspire Addons Developer
MaBoRaK
Site Admin
 
Posts: 120
Joined: Thu Jul 18, 2013 10:41 am

Re: scheduled sending

Postby mmm » Wed Sep 02, 2015 10:18 am

Great test.

Outputs are identical for
web test
and
ssh cli test
which is good, technically.

But the
"Scheduled Sending Has Not Run Yet"
remains
:(

Can it be related to calling the cron with wget or because ntPHPselector is being used to choose which php version is run per path/directory?
mmm
 
Posts: 131
Joined: Sat Apr 11, 2015 4:36 pm


Return to Installation and Configuration

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest